De Joseph Lokinschool vindt gezondheid, sport en beweging belangrijk. Er is aandacht voor een gezonde leefomgevin, de natuur en er zijn regelmatig sportactiviteiten.

Gezonde School

's Morgens eten en drinken we iets in de klas. Een flesje water en fruit en/of groente onze voorkeur. In ieder geval nemen de kinderen iedere woensdag, donderdag en vrijdag als pauzehapje (een stukje) fruit en/of groente mee. In de klas wordt dan op een speelse manier aandacht besteed aan dit thema en proeven we van elkaar. Ook stimuleren wij dat jarigen gezond trakteren en geven wij bij de vieringen steeds meer een culinair verantwoorde invulling.

Vanwege het continurooster, lunchen alle kinderen tussen de middag op school onder begeleiding van de eigen leerkracht. Daarbij is het niet toegestaan om snoep of koek te nuttigen.