De Joseph Lokinschool vindt gezondheid, sport en beweging belangrijk. Er is aandacht voor een gezonde leefomgevin, de natuur en er zijn regelmatig sportactiviteiten.

Gezonde School

​​​​De Joseph Lokinschool gezond op weg.

Als wij willen dat de kinderen zich optimaal ontwikkelen, hoort daar ook een gezonde schoolomgeving bij. De laatste jaren is hard gewerkt aan een gezond schoolklimaat. De school heeft dubbele beglazing gekregen met voldoende ventilatiemogelijkheden. Onze school is schoon, ruim en verzorgd vormgegeven en het schoolplein is veilig, erg ruim, uitdagend en fijn groen.

Gezonde tussendoortjesdagen

's Morgens eten en drinken we iets in de klas. In het kader van de gezonde school heeft een flesje water en fruit en/of groente onze voorkeur. In ieder geval nemen de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag als pauzehapje (een stukje) fruit en/of groente mee. In de klas wordt dan op een speelse manier aandacht besteed een dit thema en proeven we van elkaar. Bovendien stimuleren wij dat jarigen gezond trakteren.  Ook geven wij bij de vieringen steeds meer een culinair verantwoorde invulling. Zo vieren wij bij de overblijf het nieuwe jaar- en eindejaarsfeest met gezonde producten. Kinderen versieren zelf hun broodje en ontdekken hoe lekker dat is! ​Eens in het jaar doen wij mee aan het schoolontbijt.