Basisschool in Ankeveen gemeente Wijdemeren. Kenmerken zijn: kleinschaligheid, de gemoedelijke sfeer, de prachtige ligging en de betrokkenheid van alle grote en kleine mensen in en om de school.

Natuurlijk Joseph Lokinschool

​​​​​​​​​​​​​​​De Joseph Lokinschool is een basisschool in Ankeveen, gemeente Wijdemeren. ​​​​​​​​​​​​Wat direct opvalt bij de Joseph Lokinschool is de kleinschaligheid, de gemoedelijke sfeer, de prachtige ligging en de betrokkenheid van alle grote en kleine mensen in en om de school. Leren door verantwoordelijkheid te nemen, met respect voor ieders mogelijkheden, op een natuurlijke wijze, in een goed schoolklimaat, staat bij ons voorop.

Onze speerpunten zijn:

1. Les in het Engels vanaf groep 1:
dit doen we middels 'onderdompeling' (principles of immersion) en gebeurt voornamelijk tijdens thematische lessen.

2. Thematisch onderwijs:
alle wereldverkennende en kunstzinnige vakken worden binnen thema's aangeboden met het International Primary Curriculum (IPC).

3. Creatieve technologie:
Voor het verwerken van opdrachten, bij het oefenen van vaardigheden en bij instructielessen wordt gebruik gemaakt van digiborden, chromebooks, i-pads en laptops.

Engelse les in groep 1/2 op de Joseph Lokinschool

​​​ ​​